|
|
|
||
Předmět je zaměřen na pochopení jednotkových operací a strojně-technologického vybavení sladařského a pivovarského průmyslu s ohledem na specifické požadavky moderních a energeticky šetrných výrob. Základem jsou principy kinetiky biologických procesů a jejich chemicko-inženýrských způsobů popisu a bilancování. Porozumění souvislostí mezi jednotlivými procesy, aparáty a zařízeními nezbytnými pro jejich provádění je prohloubeno zařazením přednášek věnovaných hygienickým, energetickým a kvalitativním aspektům výrobních procesů.
Poslední úprava: Hladíková Jana (20.12.2017)
|
|
||
Studenti budou umět: Popsat a hodnotit jednotlivé operace v pivovarské výrobě z hlediska procesního inženýrství, energetické účinnosti a hygienických aspektů. Porovnat různá technologická řešení a strojní zařízení pro jednotlivé výrobní úseky a vybrat nejvhodnější podle daných kvalitativních a kvantitativních kritérií. Klíčovou terminologii potřebnou pro komunikaci s materiálovými, strojními a potrubními inženýry. Poslední úprava: Hladíková Jana (20.12.2017)
|
|
||
Zápočtový test (hodnocený minimálně 50%). Zkouškový test (hodnocený minimálně 50%). Ústní zkouška. Poslední úprava: Brányik Tomáš (23.01.2018)
|
|
||
Doporučená:
Poslední úprava: Brányik Tomáš (23.08.2024)
|
|
||
1.Projektování a výstavba 2.Výroba nealkoholických piv 3.Plnění, uzavírání a etiketování 4.Čištění a sanitace 5.Kontinuální kvašení piva 6.Inženýrské sítě v pivovarech 7.Energetická bilance a úspory energie v pivovaru 8.Provozní automatizace 9.Pivní trh, od globálního k lokálnímu 10.Čisté prostory, návrh a validace 11.Řízení výroby 12.Pivní pěna, vliv surovin a technologie 13.Mechanické míchání a provzdušňování 14.Konstrukční materiály a koroze Poslední úprava: Hladíková Jana (20.12.2017)
|
|
||
https://e-learning.vscht.cz/course/view.php?id=460 Poslední úprava: Brányik Tomáš (23.01.2018)
|
|
||
Sladařství, Chemické inženýrství Poslední úprava: Hladíková Jana (20.12.2017)
|
Zátěž studenta | ||||
Činnost | Kredity | Hodiny | ||
Konzultace s vyučujícími | 0.4 | 10 | ||
Účast na přednáškách | 1 | 28 | ||
Příprava na přednášky, semináře, laboratoře, exkurzi nebo praxi | 0.6 | 18 | ||
Příprava na zkoušku a její absolvování | 1.5 | 42 | ||
Účast na seminářích | 0.5 | 14 | ||
4 / 4 | 112 / 112 |