|
|
|
||
Poslední úprava: Pivoňka Jan Ing. Ph.D. (09.09.2020)
|
|
||
Poslední úprava: Hladíková Jana (18.01.2018)
Studenti budou umět: Pochopit základní principy potravinového práva EU a ČR. Orientovat v systemech řízení jakosti a bezpečnopsti potravin používaných u provozovatelů potravinářských podniků. Provést analýzu nebezpečí a analýzu rizik při výrobě a distribuci potravin. Závést systém kritických kontrolních bodů u provozovatelů potravinářských podniků. Samostatně řešit krizové situace vznikající při výrobě a distribuci potravin. Zavádět požadavky norem a standardů (HACCP, ISO 22000, BRC, IFS, norem řady ISO 9000) u provozovatelů potravinářských podniků. |
|
||
Poslední úprava: Hladíková Jana (18.01.2018)
R:Pieternel A. Luning, Willem J. Marcelis, Food Quality Management;: Technological and Managerial Principles and Practice, Enfield Pub & Distribution Company,2009, ISBN: 9086861164. A:Norma IFS Food - příručka pro úspěšný audit, M.Šuška, ISBN: 978-80--905301-0-2 |
|
||
Poslední úprava: Pivoňka Jan Ing. Ph.D. (09.09.2020)
E-learning https://ec.europa.eu/food/overview_en https://mygfsi.com/ |
|
||
Poslední úprava: Pivoňka Jan Ing. Ph.D. (09.09.2020)
Systém řízení, GHP, GMP Právní prostředí a přehled legislativy v ČR a EU Závazek managementu, řízení procesů, řízení dokumentů a záznamů Nebezpečí z potravin (mikrobiologická, chemická a fyzikální) a ovládací opatření, falšování potravin Požadavky na infrastrukturu + hygienický design + GHP Privátní normy prvovýroba – Global GAP HACCP - základní principy HACCP II - postup zavádění Měření, řízení a regulace procesů, metrologie Analytické zkoušení, řízení laboratoře Řízení neshod a reklamací, řízení krizí a stahování výrobků z thu, obrana závodu Audit systému kvality, inspekce provozu
|
|
||
Poslední úprava: Hladíková Jana (18.01.2018)
Chemie potravin, Principy úchovy a balení potravin |
Zátěž studenta | ||||
Činnost | Kredity | Hodiny | ||
Konzultace s vyučujícími | 0.4 | 12 | ||
Účast na přednáškách | 1.3 | 36 | ||
Práce na individuálním projektu | 0.4 | 12 | ||
Příprava na zkoušku a její absolvování | 1.6 | 46 | ||
Účast na seminářích | 0.2 | 6 | ||
4 / 4 | 112 / 112 |