|
|
|
||
Poslední úprava: Kadlec Pavel prof. Ing. DrSc. (26.11.2008)
|
|
||
Poslední úprava: Kadlec Pavel prof. Ing. DrSc. (01.10.2013)
Studenti budou umět: základní tradičních i současné postupy výroby potravin |
|
||
Poslední úprava: Kadlec Pavel prof. Ing. DrSc. (01.10.2013)
Z:Kadlec P., Melzoch K., Voldřich M. (editoři) a kolektiv (2009): Co byste měli vědět o výrobě potravin? Technologie potravin. Key Publishing Ostrava, 540 stran, ISBN 978-80-7418-051-4 Z:Kadlec P., Melzoch K., Voldřich M. (editoři) a kolektiv (2012): Technologie potravin - Přehled tradičních potravinářských výrob. Key Publishing Ostrava, 565 stran, ISBN 978-80-7418-145-0 D:Kadlec P. (editor) (2002): Technologie potravin I., skripta VŠCHT Praha, 300 stran.ISBN 80-7080-509-9 D:Kadlec P. (editor) (2002): Technologie potravin II., skripta VŠCHT Praha, 236 stran ISBN 80-7080-510-2 |
|
||
Poslední úprava: Kadlec Pavel prof. Ing. DrSc. (01.10.2013)
http://uchts.vscht.cz/materialy/eso/ptb_uvod.pdf; http://uchts.vscht.cz/materialy/eso/ptb_cukr.pdf; http://uchts.vscht.cz/materialy/eso/ptb_skrob.pdf; http://uchts.vscht.cz/materialy/eso/ptb_cokolada.pdf; http://uchts.vscht.cz/materialy/stud_bc/ptb_cereal.pdf |
|
||
Poslední úprava: Šárka Evžen doc. Ing. CSc. (01.10.2013)
Přednášky a semináře. |
|
||
Poslední úprava: Šárka Evžen doc. Ing. CSc. (01.10.2013)
Studenti při studiu vycházejí z okruhů otázek (viz sylaby). Zkouška má písemnou formu po jednotlivých částech, celkem jde o čtyři testy.
|
|
||
Poslední úprava: Kadlec Pavel prof. Ing. DrSc. (11.02.2008)
1. Úvod do potravinářských technologií 2. Základní procesy v potravinářských technologiích 3. Technologie cukru, cukrovinek a čokolády 4. Škrob a modifikované škroby, využití sacharidů pro potravinářské a nepotravinářské výroby 5. Cereální technologie, technologie trvanlivého pečiva a těstovin 6. Mlékárenské technologie a biotechnologie 7. Technologie jedlých olejů a tuků. Oleochemie 8. Technologie tenzidů, detergentů a kosmetiky 9. Principy úchovy potravin, balení potravin 10. Technologie zpracování ovoce a zeleniny, výroba nealkoholických nápojů 11. Technologie masa a vajec, likvidace a využití odpadů z potravinářské výroby 12. Sladařství a pivovarství 13. Lihovarství, výroba lihovin a droždí 14. Vinařství a výroba organických kyselin |
|
||
Poslední úprava: Šárka Evžen doc. Ing. CSc. (01.10.2013)
Znalosti z organické a fyzikální chemie.
|
|
||
Poslední úprava: Kadlec Pavel prof. Ing. DrSc. (01.10.2013)
Biochemie I, Chemie potravin |
Zátěž studenta | ||||
Činnost | Kredity | Hodiny | ||
Konzultace s vyučujícími | 0.1 | 3 | ||
Účast na přednáškách | 1.5 | 42 | ||
Příprava na přednášky, semináře, laboratoře, exkurzi nebo praxi | 0.5 | 14 | ||
Příprava na zkoušku a její absolvování | 0.9 | 25 | ||
3 / 3 | 84 / 84 |
Hodnocení studenta | |
Forma | Váha |
Aktivní účast na výuce | 20 |
Zkouškový test | 80 |