|
|
|
||
Poslední úprava: Schulzová Věra doc. Dr. Ing. (13.11.2012)
|
|
||
Poslední úprava: Schulzová Věra doc. Dr. Ing. (13.11.2012)
Studenti budou umět: Rozpoznat nutraceutika a funkční potraviny dostupná na trhu a identifikovat biologicky aktivní látky s pozitivním účinkem na lidsky organismus v nich obsažené Posoudit zdravotní přínosy a jejich funkci v organismu Identifikovat případné negativní dopady vysokých dávek na lidský organismus |
|
||
Poslední úprava: TAJ323 (19.11.2012)
Z: Velíšek J., Hajšlová J., Chemie potravin, OSSIS, 2009, ISBN 8086659178, 9788086659176 D: Wildman R.E.C., Handbook of Nutraceuticals and Functional Foods, CRC Press 2007, Print ISBN: 978-0-8493-6409-9, eBook ISBN: 978-1-4200-0618-6 D: Pathak Y., Handbook of Nutraceuticals Volume I, Ingredients, Formulations, and Applications, CRC Press 2010, Print ISBN: 978-1-4200-8221-0, eBook ISBN: 978-1-4200-8222-7
|
|
||
Poslední úprava: Schulzová Věra doc. Dr. Ing. (13.11.2012)
http://web.vscht.cz/schulzov/ |
|
||
Poslední úprava: TAJ323 (16.08.2013)
1. Introduction FP and Nutraceuticals. 2. Legislation, basic concepts of food allergy. 3. Proteins. 4. Probiotics and prebiotics. 5. Carbohydrates. 6. Minerals and trace elements. 7. Fat soluble vitamins and carotenoids. 8. Maillard reaction. 9. Glukosinonolates, Phytosterols. 10. Phytosterols. 11. Lipids. 12. Hydrophilic vitamins. 13. Other nutraceuticals. 14. Nanoparticles and their use in food. |
|
||
Poslední úprava: Schulzová Věra doc. Dr. Ing. (13.11.2012)
Chemie potravin |
Zátěž studenta | ||||
Činnost | Kredity | Hodiny | ||
Konzultace s vyučujícími | 0.1 | 3 | ||
Účast na přednáškách | 1 | 28 | ||
Příprava na přednášky, semináře, laboratoře, exkurzi nebo praxi | 1 | 28 | ||
Příprava na zkoušku a její absolvování | 0.9 | 25 | ||
3 / 3 | 84 / 84 |
Hodnocení studenta | |
Forma | Váha |
Aktivní účast na výuce | 10 |
Zkouškový test | 90 |