|
|
|
||
Předmět je zaměřen na problematiku produkce jednotlivých potravinářských surovin. Diskutována je problematika samotné produkce, skladování, a posklizňových manipulací. Student je seznámen se základními kvalitativními parametry vybraných surovin, a to živočišného i rostlinného původu. Posluchači jsou seznámeni i s legislativními aspekty a zemědělskými standardy majícími vliv na produkci potravinářských surovin. Předmět posiluje informovanost o globálním přístupu k výrobě potravin dle přístupu „od farmy po vidličku“.
Poslední úprava: Rajchl Aleš (13.11.2012)
|
|
||
Studenti budou umět:
Poslední úprava: Rajchl Aleš (13.11.2012)
|
|
||
1. Význam a postavení zemědělství a potravinářského průmyslu 2. Spotřeba surovin, zajištění surovin - legislativní rámec 3. Faktory ovlivňující produkci rostlinných surovin 4. Ekologické aspekty zemědělské produkce 5. Produkce obilovin (včetně rýže, kukuřice a minoritních plodin) 6. Luskoviny, olejniny, brambory, cukrodárné plodiny 7. Vinná réva, chmel 8. Produkce ovoce a zeleniny 9. Principy skladování a přepravy rostlinných surovin 10. Užitkové vlastnosti hospodářských zvířat 11. Produkce vepřového masa, hovězího masa a mléka 12. Produkce drůbežího masa a vajec 13. Ryby a ostatní vodní živočichové 14. Hygienické aspekty produkce a skladování živočišných surovin Poslední úprava: Rajchl Aleš (13.11.2012)
|
|
||
elektronické studijní materiály: https://e-learning.vscht.cz/ Poslední úprava: Rajchl Aleš (04.04.2016)
|
|
||
žádné Poslední úprava: TAJ324 (12.08.2013)
|
Zátěž studenta | ||||
Činnost | Kredity | Hodiny | ||
Konzultace s vyučujícími | 0.1 | 3 | ||
Účast na přednáškách | 1 | 28 | ||
Příprava na přednášky, semináře, laboratoře, exkurzi nebo praxi | 0.7 | 19 | ||
Příprava na zkoušku a její absolvování | 1.2 | 34 | ||
3 / 3 | 84 / 84 |
Hodnocení studenta | |
Forma | Váha |
Aktivní účast na výuce | 10 |
Zkouškový test | 50 |
Ústní zkouška | 40 |