PředmětyPředměty(verze: 955)
Předmět, akademický rok 2019/2020
  
Advanced Processes in Food Technology and Biotechnology - S321008
Anglický název: Advanced Processes in Food Technology and Biotechnology
Zajišťuje: Ústav sacharidů a cereálií (321)
Fakulta: Fakulta potravinářské a biochemické technologie
Platnost: od 2018 do 2019
Semestr: zimní
Body: zimní s.:5
E-Kredity: zimní s.:5
Způsob provedení zkoušky: zimní s.:
Rozsah, examinace: zimní s.:2/2, Zk [HT]
Počet míst: neomezen / neomezen (neurčen)
Minimální obsazenost: neomezen
Stav předmětu: vyučován
Jazyk výuky: angličtina
Způsob výuky: prezenční
Způsob výuky: prezenční
Úroveň:  
Garant: Bubník Zdeněk prof. Ing. CSc.
Hinková Andrea Ing. Ph.D.
Záměnnost : N321003
Je záměnnost pro: N321003
Termíny zkoušek   Rozvrh   
Sylabus - angličtina

1. Trends in Food Engineering

2. Mass transfer, Nucleation, Precipitation

3. Crystallization in food technologies

Particles size distribution, Granulometric analysis

4. Photocatalytic processes in food technologies

Application of vapour diagramms

5. Separation processes

6. Membrane processes

7. Electrodialysis, Pervaporation, Adsorption

8. Chromatographic and ionex separation

Modeling � Simulation � Experiment

9. High pressure processes

10.Thermal processes, Unsteady-state heat transfer

11.Heating, Cooling, Vaporization, Physical properties of food

12.Rheological properties of foods - LAB presentation

13.Computer Image Analysis in Food technologies, presentation

14.Membrane separation: micro-, ultra and nano-filtration,

Poslední úprava: Bubník Zdeněk (26.11.2012)
Zátěž studenta
Činnost Kredity Hodiny
Účast na přednáškách 1 28
Příprava na přednášky, semináře, laboratoře, exkurzi nebo praxi 1.5 42
Příprava na zkoušku a její absolvování 1.5 42
Účast na seminářích 1 28
5 / 5 140 / 140
Hodnocení studenta
Forma Váha
Aktivní účast na výuce 40
Zkouškový test 60

 
VŠCHT Praha