|
|
|
||
Cílem tohoto předmětu je seznámit studenty s celým analytickým procesem spojeným s prací v potravinářské analytické laboratoři, od zadání úkolu analytické laboratoři a související specifikace daných analytů, až po vyhodnocení výsledků a vyvození relevantních závěrů. K dosažení tohoto cíle řeší studenti (jednotlivé pracovní skupiny) různé dílčí úkoly z jednotlivých etap daného analytického procesu, tj. úkoly z oblasti specifikace analytů (při obecně zadaném úkolu typu kontrola jakosti vybrané komodity na českém trhu); z oblasti výběru analytických metod; z validace analytických metod; statistického zpracování výsledků atd.
Poslední úprava: REBLOVAZ (11.10.2017)
|
|
||
Vzhledem k charakteru tohoto předmětu si potřebnou literaturu (zejména platné legislativní předpisy, technické normy a další materiály - podle konkrétně zadaných dílčích úkolů) musí studenti vyhledat sami. Poslední úprava: REBLOVAZ (11.10.2017)
|
|
||
1. Úvod, organizační záležitosti, bezpečnost práce, zadání jednotlivých dílčích úkolů. 2. Výběr hodnocených parametrů a stanovovaných analytů I. 3. Výběr hodnocených parametrů a stanovovaných analytů II. 4. Výběr analytických metod I. 5. Výběr analytických metod II. 6. Validace analytických metod I. 7. Validace analytických metod II. 8. Validace analytických metod III. 9. Validace analytických metod IV. 10. Validace analytických metod V. 11. Validace analytických metod VI. 12. Statistické zpracování výsledků analytických rozborů I. 13. Statistické zpracování výsledků analytických rozborů II. 14. Vypracování závěrečných zpráv. Zápočty. Poslední úprava: REBLOVAZ (11.10.2017)
|
|
||
http://www.zakonyprolidi.cz/
http://eur-lex.europa.eu/cs/index.htm
http://web.vscht.cz/~reblovaz/
Poslední úprava: REBLOVAZ (11.10.2017)
|
|
||
Studenti budou umět: Pod vedením realizovat všechny etapy, z nichž sestává celý analytický proces realizovaný v potravinářské analytické laboratoři (= od zadání úkolu analytické laboratoři a související specifikace daných analytů, až po vyhodnocení výsledků a vyvození relevantních závěrů). Poslední úprava: REBLOVAZ (11.10.2017)
|
|
||
Analýza potravin a přírodních produktů, Laboratoř analýzy potravin a přírodních produktů Poslední úprava: TAJ323 (19.11.2012)
|
Zátěž studenta | ||||
Činnost | Kredity | Hodiny | ||
Konzultace s vyučujícími | 0.1 | 2 | ||
Účast v laboratořích (na exkurzi nebo praxi) | 0.9 | 26 | ||
Příprava na přednášky, semináře, laboratoře, exkurzi nebo praxi | 0.8 | 22 | ||
Práce na individuálním projektu | 0.2 | 6 | ||
2 / 2 | 56 / 56 |
Hodnocení studenta | |
Forma | Váha |
Protokoly z individuálních projektů | 100 |