|
|
|
||
Cílem tohoto předmětu je studenty v praxi seznámit s jednotlivými analytickými technikami, se kterými se dosud seznamovali formou teoretické výuky. Studenti se v rámci jednotlivých úloh seznámí s moderní instrumentální technikou a jejím využitím v analytické praxi.
Poslední úprava: REBLOVAZ (30.11.2012)
|
|
||
Absolvované všechny úlohy (s výjimkou maximálně dvou absencí omluvených lékařem), vypracované a odevzdané protokoly Poslední úprava: Schulzová Věra (02.07.2013)
|
|
||
Z: Studijní materiály k předmětům: Analytická chemie I - D. Kealey, P. J. Haines: Analytical Chemistry, BIOS Sci. Publ., Oxford 2002, ISBN 1-85996-189-4 Analýza potravin a přírodních produktů - http://web.vscht.cz/hajslovj/AP_sylabus.html D: http://www.scribd.com/doc/30735048/Food-Analysis-by-HPLC-2ed-Nollet D: Meyer V., Practical High-Performance Liquid Chromatography, Wiley 2010, ISBN-10: 0470682175 D: Weston A., Brown P.R, HPLC and CE: Principles and Practice, Amazon 1997, ISBN-10: 0121366405 D: Pavia D.L., Lapman G.M., Kriz G.S., Vyvyan J.R., Introduction to Spectroscopy, Brooks/Cole, Belmont 2009,ISBN-13: 978-0-495-11478-9 D: Aras N.K., Ataman O.Y., Trace Element Analysis of Food and Diet, RSC, Cambridge, 2006,ISBN 0-85404-576-7 D: Nielsen S.S. (ed.)Food Analysis 4th edition, Springer, 2010, ISBN 978-1-4419-1478-1, e-zdroj VŠCHT D: Otles S. (ed.), Handbook of Food Analysis Instruments. CRC Press, Boca Raton, USA, 2009, ISBN 9781420045673, e-zdroje VŠCHT D: Wrolstad R.E. et al., Handbook of Food Analytical Chemistry, Wiley, 2005, ISBN 9780471663782, e-zdroj VŠCHT
Poslední úprava: Schulzová Věra (02.07.2013)
|
|
||
1. Úvod, organizační záležitosti, bezpečnost práce. 2. Plynová chromatografie 3. Plynová chromatografie (GC/FID) 4. Plynová chromatografie (GC/MS) 5. Iontově selektivní elektrody 6. Vysokoúčinná kapalinová chromatografie 7. Vysokoúčinná kapalinová chromatografie I (HPLC/UV, UPLC/ELSD) 8. Vysokoúčinná kapalinová chromatografie II (speciální detektory) 9. Spektrofotometrie I 10. Spektrofotometrie II 11. Atomová absorpční spektrofotometrie 12. Infračervená spektrofotometrie 13. Obrazová analýza 14. Elektromigrační metody
Poslední úprava: Schulzová Věra (02.07.2013)
|
|
||
http://sbirka.vscht.cz/ http://eur-lex.europa.eu/cs/index.htm http://www.sciencedirect.com/science/book/9780121366407 Firemní literatura http://web.vscht.cz/schulzov/
Poslední úprava: Schulzová Věra (02.07.2013)
|
|
||
Studenti budou umět: Využívat procvičované chromatografické a další instrumentální techniky v analýze potravin Navrhnout metodu pro stanovení jednotlivých látek /skupin látek Optimalizovat podmínky separace a detekce Poslední úprava: REBLOVAZ (30.11.2012)
|
|
||
Analytická chemie, Laboratoř analýzy potravin a přírodních produktů Poslední úprava: Schulzová Věra (02.07.2013)
|
Zátěž studenta | ||||
Činnost | Kredity | Hodiny | ||
Účast v laboratořích (na exkurzi nebo praxi) | 3 | 84 | ||
Příprava na přednášky, semináře, laboratoře, exkurzi nebo praxi | 1 | 28 | ||
4 / 4 | 112 / 112 |
Hodnocení studenta | |
Forma | Váha |
Aktivní účast na výuce | 50 |
Protokoly z laboratorních úloh (exkurzí nebo praxí) | 50 |