|
|
|
||
The subject deals with practical processes and equipments of chemical, pharmaceutical and food industries. Poslední úprava: TAJ409 (04.10.2013)
|
|
||
http://www.vscht.cz/uchi/english/ped/index.html Poslední úprava: TAJ409 (04.10.2013)
|
|
||
1. Studenti se v pracovních skupinách (obvykle tříčlenných) seznamují se základními 2. operacemi a aparáty užívanými v chemických a potravinářských provozech. Úkolem 3. skupiny je vykonat předepsané měření, zpracovat experimentální data a vypracovat 4. písemný protokol o průběhu měření a jeho výsledcích. Protokol též obsahuje vyvozené 5. závěry. 6. Tématické okruhy prací: 7. Hydromechanické operace: Ztráty mechanické energie při proudění tekutin, 8. Charakteristika odstředivého čerpadla, Příkon míchadla, Filtrace, Sedimentace, Ztráty 9. tlaku při proudění tekutiny výplní. 10. Mechanické procesy: Mletí v kulovém mlýnu. 11. Tepelné procesy: Tepelný výměník typu "trubka v trubce". Koeficient prostupu tepla na 12. žebrovaném povrchu. 13. Separační procesy: Rektifikace, Absorpce, Sušení, Reversní osmosa. 14. Reaktorové inženýrství: Měření rozdělení dob prodlení v průtočném systému. Poslední úprava: SMIDOVAL (29.03.2007)
|
|
||
Non Poslední úprava: TAJ409 (04.10.2013)
|
|
||
Students will be able:
Work with the hydro-mechanical, heat and mass transfer equipmentss from chemical-engineering point of view. Poslední úprava: TAJ409 (04.10.2013)
|
|
||
Chemical Engineering I Poslední úprava: TAJ409 (04.10.2013)
|