Volba jazyka
  • čeština
  • english
Uživatel
  • Anonym

    Detail microcredentials kurzu

    zavřít

    • Prohlížíte si podmínky přijímacího řízení za rok 2024/2025, nicméně aktuální rok přijímacího řízení je nyní 2026/2027.
      Chcete-li zobrazit podmínky aktuálního přijímacího řízení, zadejte tento rok ve filtru.

    Technolog neúdržných potravin (MC-324-0001)

    Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
    Technolog neúdržných potravin
    Prezenční
    čeština
    Technolog neúdržných potravin
    Program přednášek a laboratorních úloh je věnován osobám, které jsou odpovědné za kvalitu a zdravotní nezávadnost produkce neúdržných potravin a pokrmů (masné výrobky, výrobky z ovoce a zeleniny, hotové pokrmy). Kurz slouží k získání a rozšíření znalostí pro střední management provozovatelů potravinářských provozů a pro začínající provozovatele potravinářských provozů v oblasti výroby a distribuce neúdržných potravin a pokrmů.

    Další informace:

    Online přednášky (nepovinné), samostatné práce, laboratorní cvičení (povinné).

    Předměty

    Základní systému bezpečnosti a kvality potravin

    Základy konzervace a mikrobiologie potravin

    Základy potravinářské legislativy

    Provozní a praktické laboratoře hodnocení potravin

    Vybrané technologie potravin rostlinného původu

    Vybrané technologie potravin živočišného původu
    Kurz obsahuje 168 hodin, přičemž přímá vyúka tvoří 84 hodin. 84 hodin je věnováno samostatným pracím studentů (příprava, samostudium). Program se skládá z dvousemestralního studia vybraných předmětů. V prvním semestru se vyučují předměty: Základy potravinářské legislativy, Základy konzervace a mikrobiologie potravin, Základní systémy bezpečnosti a kvality potravin. V druhém semestru: Vybrané technologie potravin živočišného původu, Vybrané technologie potravin rostlinného původu, Provozní a praktické laboratoře hodnocení potravin.
    Ukončené střední vzdělání
    Absolvent má komplexní znalosti v oblasti technologie, bezpečnosti a hodnocení neúdržných potravin. Je schopen řídit technologii výroby a distribuci neúdržných potravin a pokrmů. Absolvent má základní teoretické a praktické znalosti o technologických postupech výroby neúdržných potravin. Absolvent je schopen řešit technologické a provozní problémy spojené s produkcí neúdržných potravin pokrmů. Absolvent je schopen navrhnout a zavést změny do technologického procesu, je schopen navrhnou etiketu produktu z pohledu legislativních požadavků. Absolvent umí provádět a řídit mezioperační a finální kontrolu jakosti vyráběných produktů, je schopen zavést a udržovat systém kritických kontrolních bodů (HACCP). Absolvent je schopen komunikovat s dozorovými orgány a zákazníky o kvalitě a zdravotní nezávadnosti vyráběných neúdržných potravin.
    Ševčík Rudolf doc. Ing. Ph.D.

      • sbalit rozbalit
        Vysoká škola chemicho-technologická v Praze
        NAU-525/20218-10
        1.1.2024
        31.8.2029
      • sbalit rozbalit
        6
        168 hodin
        2
        Chemické inženýrství a technologie
        Projekt
        Úroveň 4
        Institucionální mechanismus zajišťování kvality
      • sbalit rozbalit
        03.03.25
        31.12.2025
        2024/2025
        zimní semestr
        VŠCHT Praha, Technická 5, 166 28 Praha 6 - Dejvice
        Fakulta potravinářské a biochemické technologie
      • sbalit rozbalit
        Beňo Filip Ing. Ph.D.
        Čížková Helena doc. Ing. Ph.D.
        Ševčík Rudolf doc. Ing. Ph.D.
        12
        18000 Kč / kurz
        16.01.2025 - 11.05.2025
        Brzoňová Dana
        Rudolfová Eva Ing.
        Ševčík Rudolf doc. Ing. Ph.D.
        rudolfoe@vscht.cz
        220443002
        On-line
      • sbalit rozbalit