Vysoká škola chemicho-technologická v Praze | |
NAU-525/20218-10 | |
1.1.2024 | |
31.8.2029 |
Vysoká škola chemicko-technologická v Praze | |
Technolog neúdržných potravin | |
Prezenční | |
čeština | |
Technolog neúdržných potravin | |
Program přednášek a laboratorních úloh je věnován osobám, které jsou odpovědné za kvalitu a zdravotní nezávadnost produkce neúdržných potravin a pokrmů (masné výrobky, výrobky z ovoce a zeleniny, hotové pokrmy). Kurz slouží k získání a rozšíření znalostí pro střední management provozovatelů potravinářských provozů a pro začínající provozovatele potravinářských provozů v oblasti výroby a distribuce neúdržných potravin a pokrmů. |
|
Kurz obsahuje 168 hodin, přičemž přímá vyúka tvoří 84 hodin. 84 hodin je věnováno samostatným pracím studentů (příprava, samostudium). Program se skládá z dvousemestralního studia vybraných předmětů. V prvním semestru se vyučují předměty: Základy potravinářské legislativy, Základy konzervace a mikrobiologie potravin, Základní systémy bezpečnosti a kvality potravin. V druhém semestru: Vybrané technologie potravin živočišného původu, Vybrané technologie potravin rostlinného původu, Provozní a praktické laboratoře hodnocení potravin. |
|
Ukončené střední vzdělání |
|
Absolvent má komplexní znalosti v oblasti technologie, bezpečnosti a hodnocení neúdržných potravin. Je schopen řídit technologii výroby a distribuci neúdržných potravin a pokrmů. Absolvent má základní teoretické a praktické znalosti o technologických postupech výroby neúdržných potravin. Absolvent je schopen řešit technologické a provozní problémy spojené s produkcí neúdržných potravin pokrmů. Absolvent je schopen navrhnout a zavést změny do technologického procesu, je schopen navrhnou etiketu produktu z pohledu legislativních požadavků. Absolvent umí provádět a řídit mezioperační a finální kontrolu jakosti vyráběných produktů, je schopen zavést a udržovat systém kritických kontrolních bodů (HACCP). Absolvent je schopen komunikovat s dozorovými orgány a zákazníky o kvalitě a zdravotní nezávadnosti vyráběných neúdržných potravin. |
|
Ševčík Rudolf doc. Ing. Ph.D. |
Vysoká škola chemicho-technologická v Praze | |
NAU-525/20218-10 | |
1.1.2024 | |
31.8.2029 |
6 | |
168 hodin | |
1 | |
Chemické inženýrství a technologie | |
Projekt | |
Úroveň 4 | |
Institucionální mechanismus zajišťování kvality |
30.09.24 | |
31.5.2025 | |
2024/2025 | |
zimní semestr | |
VŠCHT Praha, Technická 5, 166 28 Praha 6 - Dejvice | |
Fakulta potravinářské a biochemické technologie |
Beňo Filip Ing. Ph.D. Čížková Helena doc. Ing. Ph.D. Ševčík Rudolf doc. Ing. Ph.D. |
|
12 | |
18000 Kč / kurz | |
15.04.2024 - 30.09.2024 | |
Brzoňová Dana Rudolfová Eva Ing. |
|
rudolfoe@vscht.cz | |
220443002 | |
On-line |