Volba jazyka
  • čeština
  • english
Uživatel
  • Anonym

    Detail microcredentials kurzu

    Technolog neúdržných potravin (MC-324-0001)

    Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
    Technolog neúdržných potravin
    Prezenční
    čeština
    Technolog neúdržných potravin
    Program přednášek a laboratorních úloh je věnován osobám, které jsou odpovědné za kvalitu a zdravotní nezávadnost produkce neúdržných potravin a pokrmů (masné výrobky, výrobky z ovoce a zeleniny, hotové pokrmy). Kurz slouží k získání a rozšíření znalostí pro střední management provozovatelů potravinářských provozů a pro začínající provozovatele potravinářských provozů v oblasti výroby a distribuce neúdržných potravin a pokrmů.
    Kurz obsahuje 168 hodin, přičemž přímá vyúka tvoří 84 hodin. 84 hodin je věnováno samostatným pracím studentů (příprava, samostudium). Program se skládá z dvousemestralního studia vybraných předmětů. V prvním semestru se vyučují předměty: Základy potravinářské legislativy, Základy konzervace a mikrobiologie potravin, Základní systémy bezpečnosti a kvality potravin. V druhém semestru: Vybrané technologie potravin živočišného původu, Vybrané technologie potravin rostlinného původu, Provozní a praktické laboratoře hodnocení potravin.
    Ukončené střední vzdělání
    Absolvent má komplexní znalosti v oblasti technologie, bezpečnosti a hodnocení neúdržných potravin. Je schopen řídit technologii výroby a distribuci neúdržných potravin a pokrmů. Absolvent má základní teoretické a praktické znalosti o technologických postupech výroby neúdržných potravin. Absolvent je schopen řešit technologické a provozní problémy spojené s produkcí neúdržných potravin pokrmů. Absolvent je schopen navrhnout a zavést změny do technologického procesu, je schopen navrhnou etiketu produktu z pohledu legislativních požadavků. Absolvent umí provádět a řídit mezioperační a finální kontrolu jakosti vyráběných produktů, je schopen zavést a udržovat systém kritických kontrolních bodů (HACCP). Absolvent je schopen komunikovat s dozorovými orgány a zákazníky o kvalitě a zdravotní nezávadnosti vyráběných neúdržných potravin.
    Ševčík Rudolf doc. Ing. Ph.D.

      • sbalit rozbalit
        Vysoká škola chemicho-technologická v Praze
        NAU-525/20218-10
        1.1.2024
        31.8.2029
      • sbalit rozbalit
        6
        168 hodin
        1
        Chemické inženýrství a technologie
        Projekt
        Úroveň 4
        Institucionální mechanismus zajišťování kvality
      • sbalit rozbalit
        30.09.24
        31.5.2025
        2024/2025
        zimní semestr
        VŠCHT Praha, Technická 5, 166 28 Praha 6 - Dejvice
        Fakulta potravinářské a biochemické technologie
      • sbalit rozbalit
        Beňo Filip Ing. Ph.D.
        Čížková Helena doc. Ing. Ph.D.
        Ševčík Rudolf doc. Ing. Ph.D.
        12
        18000 Kč / kurz
        15.04.2024 - 30.09.2024
        Brzoňová Dana
        Rudolfová Eva Ing.
        rudolfoe@vscht.cz
        220443002
        On-line
      • sbalit rozbalit