| Vysoká škola chemicho-technologická v Praze | |
| NAU-525/20218-10 | |
| 1.1.2024 | |
| 31.8.2029 |
| Vysoká škola chemicko-technologická v Praze | |
| Technolog neúdržných potravin | |
| Prezenční | |
| čeština | |
| Technolog neúdržných potravin | |
| Program přednášek a laboratorních úloh je věnován osobám, které jsou odpovědné za kvalitu a zdravotní nezávadnost produkce neúdržných potravin a pokrmů (masné výrobky, výrobky z ovoce a zeleniny, hotové pokrmy). Kurz slouží k získání a rozšíření znalostí pro střední management provozovatelů potravinářských provozů a pro začínající provozovatele potravinářských provozů v oblasti výroby a distribuce neúdržných potravin a pokrmů. Další informace: Online přednášky (nepovinné), samostatné práce, laboratorní cvičení (povinné). Předměty Základní systému bezpečnosti a kvality potravin Základy konzervace a mikrobiologie potravin Základy potravinářské legislativy Provozní a praktické laboratoře hodnocení potravin Vybrané technologie potravin rostlinného původu Vybrané technologie potravin živočišného původu |
|
| Kurz obsahuje 168 hodin, přičemž přímá vyúka tvoří 84 hodin. 84 hodin je věnováno samostatným pracím studentů (příprava, samostudium). Program se skládá z dvousemestralního studia vybraných předmětů. V prvním semestru se vyučují předměty: Základy potravinářské legislativy, Základy konzervace a mikrobiologie potravin, Základní systémy bezpečnosti a kvality potravin. V druhém semestru: Vybrané technologie potravin živočišného původu, Vybrané technologie potravin rostlinného původu, Provozní a praktické laboratoře hodnocení potravin. |
|
| Ukončené střední vzdělání |
|
| Absolvent má komplexní znalosti v oblasti technologie, bezpečnosti a hodnocení neúdržných potravin. Je schopen řídit technologii výroby a distribuci neúdržných potravin a pokrmů. Absolvent má základní teoretické a praktické znalosti o technologických postupech výroby neúdržných potravin. Absolvent je schopen řešit technologické a provozní problémy spojené s produkcí neúdržných potravin pokrmů. Absolvent je schopen navrhnout a zavést změny do technologického procesu, je schopen navrhnou etiketu produktu z pohledu legislativních požadavků. Absolvent umí provádět a řídit mezioperační a finální kontrolu jakosti vyráběných produktů, je schopen zavést a udržovat systém kritických kontrolních bodů (HACCP). Absolvent je schopen komunikovat s dozorovými orgány a zákazníky o kvalitě a zdravotní nezávadnosti vyráběných neúdržných potravin. |
|
| Ševčík Rudolf doc. Ing. Ph.D. |
| Vysoká škola chemicho-technologická v Praze | |
| NAU-525/20218-10 | |
| 1.1.2024 | |
| 31.8.2029 |
| 6 | |
| 168 hodin | |
| 2 | |
| Chemické inženýrství a technologie | |
| Projekt | |
| Úroveň 4 | |
| Institucionální mechanismus zajišťování kvality |
| 03.03.25 | |
| 31.12.2025 | |
| 2024/2025 | |
| zimní semestr | |
| VŠCHT Praha, Technická 5, 166 28 Praha 6 - Dejvice | |
| Fakulta potravinářské a biochemické technologie |
| Beňo Filip Ing. Ph.D. Čížková Helena doc. Ing. Ph.D. Ševčík Rudolf doc. Ing. Ph.D. |
|
| 12 | |
| 18000 Kč / kurz | |
| 16.01.2025 - 11.05.2025 | |
| Brzoňová Dana Rudolfová Eva Ing. Ševčík Rudolf doc. Ing. Ph.D. |
|
| rudolfoe@vscht.cz | |
| 220443002 | |
| On-line |