Volba jazyka
  • čeština
  • english
Uživatel
  • Anonym

    Detail microcredentials kurzu

    Technolog neúdržných potravin (MC-324-0001)

    Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
    Technolog neúdržných potravin
    Prezenční
    čeština
    Technolog neúdržných potravin
    Program přednášek a laboratorních úloh je věnován osobám, které jsou odpovědné za kvalitu a zdravotní nezávadnost produkce neúdržných potravin a pokrmů (masné výrobky, výrobky z ovoce a zeleniny, hotové pokrmy). Kurz slouží k získání a rozšíření znalostí pro střední management provozovatelů potravinářských provozů a pro začínající provozovatele potravinářských provozů v oblasti výroby a distribuce neúdržných potravin a pokrmů.

    Další informace:

    Online přednášky (nepovinné), samostatné práce, laboratorní cvičení (povinné).

    Předměty

    Základní systému bezpečnosti a kvality potravin

    Základy konzervace a mikrobiologie potravin

    Základy potravinářské legislativy

    Provozní a praktické laboratoře hodnocení potravin

    Vybrané technologie potravin rostlinného původu

    Vybrané technologie potravin živočišného původu
    Kurz obsahuje 168 hodin, přičemž přímá vyúka tvoří 84 hodin. 84 hodin je věnováno samostatným pracím studentů (příprava, samostudium). Program se skládá z dvousemestralního studia vybraných předmětů. V prvním semestru se vyučují předměty: Základy potravinářské legislativy, Základy konzervace a mikrobiologie potravin, Základní systémy bezpečnosti a kvality potravin. V druhém semestru: Vybrané technologie potravin živočišného původu, Vybrané technologie potravin rostlinného původu, Provozní a praktické laboratoře hodnocení potravin.
    Ukončené střední vzdělání
    Absolvent má komplexní znalosti v oblasti technologie, bezpečnosti a hodnocení neúdržných potravin. Je schopen řídit technologii výroby a distribuci neúdržných potravin a pokrmů. Absolvent má základní teoretické a praktické znalosti o technologických postupech výroby neúdržných potravin. Absolvent je schopen řešit technologické a provozní problémy spojené s produkcí neúdržných potravin pokrmů. Absolvent je schopen navrhnout a zavést změny do technologického procesu, je schopen navrhnou etiketu produktu z pohledu legislativních požadavků. Absolvent umí provádět a řídit mezioperační a finální kontrolu jakosti vyráběných produktů, je schopen zavést a udržovat systém kritických kontrolních bodů (HACCP). Absolvent je schopen komunikovat s dozorovými orgány a zákazníky o kvalitě a zdravotní nezávadnosti vyráběných neúdržných potravin.
    Ševčík Rudolf doc. Ing. Ph.D.
    • sbalit rozbalit
      Vysoká škola chemicho-technologická v Praze
      NAU-525/20218-10
      1.1.2024
      31.8.2029
    • sbalit rozbalit
      6
      168 hodin
      2
      Chemické inženýrství a technologie
      Projekt
      Úroveň 4
      Institucionální mechanismus zajišťování kvality
    • sbalit rozbalit
      03.03.25
      31.12.2025
      2024/2025
      zimní semestr
      VŠCHT Praha, Technická 5, 166 28 Praha 6 - Dejvice
      Fakulta potravinářské a biochemické technologie
    • sbalit rozbalit
      Beňo Filip Ing. Ph.D.
      Čížková Helena doc. Ing. Ph.D.
      Ševčík Rudolf doc. Ing. Ph.D.
      12
      18000 Kč / kurz
      16.01.2025 - 15.04.2025
      Brzoňová Dana
      Rudolfová Eva Ing.
      Ševčík Rudolf doc. Ing. Ph.D.
      rudolfoe@vscht.cz
      220443002
      On-line
    • sbalit rozbalit