Cílem předmětu je seznámit studenty se základy technologie výroby produktů z ovoce a zeleniny. Studenti budou
umět navrhnout a ověřit postupy výroby a zpracování surovin, zhodnotit kvalitu vstupních surovin a materiálů a
zhodnotit kvalitu a zdravotní nezávadnost finálních produktů z ovoce a zeleniny.
Poslední úprava: Krátká Jana (17.02.2023)
Literatura
Povinná:
Kadlec, Pavel, Melzoch, Karel, Voldřich, Michal. Přehled tradičních potravinářských výrob, technologie potravin. Ostrava: Key Publishing, 2012, s. ISBN 978-80-7418-145-0.
Poslední úprava: Ševčík Rudolf (01.09.2024)
Sylabus
1. Technologie a kvalita ovoce a zeleniny. 2. Předběžné a stabilizační zákroky při výrobě ovoce a zeleniny 3. Technologie výroby a hodnocení kvality produktů z ovoce a zeleniny.
LITERATURA:
Z: Kadlec P., Melzoch K., Voldřich M. (editoři) a kolektiv (2012): Technologie potravin - Přehled tradičních potravinářských výrob. Key Publishing Ostrava, 565 stran, ISBN 978-80-7418-145-0
D: Sinha N.K., Sidhu J. S., Barta J., Wu J.S.B., Pilar Cano M. (editoři) (2012): Handbook of Fruits and Fruit Processing (second edition). Wiley-Blackwell Ames Chichester Oxford, 694 stran, ISBN: 978-0-8138-0894-9/2012