PředmětyPředměty(verze: 963)
Předmět, akademický rok 2024/2025
  
Univerzita 3. věku - CZV352001
Anglický název: The University of the Third Age
Zajišťuje: Děkanát FPBT (352)
Fakulta: Fakulta potravinářské a biochemické technologie
Platnost: od 2023
Semestr: zimní
Body: zimní s.:0
E-Kredity: zimní s.:0
Způsob provedení zkoušky: zimní s.:
Rozsah, examinace: zimní s.:4/0, Z [HT]
Rozsah za akademický rok: 10 [hodiny]
Počet míst: 30 / neurčen (30)
Minimální obsazenost: 5
Stav předmětu: vyučován
Jazyk výuky: čeština
Způsob výuky: prezenční
Způsob výuky: prezenční
Úroveň:  
Patří ke studentské práci typu: ročníková práce
Staré označení: U3
Garant: Sluková Marcela doc. Ing. Ph.D.
Šviráková Eva Ing. Ph.D.
Bleha Roman Ing. Ph.D.
Třída: Kurz CŽV
Literatura

Doporučená:

  • Co byste měli vědět o výrobě potravin?, Kadlec, Melzoch, Voldřich a kol., 2009
  • Chemie potravin 1, 3. vydání, Velíšek, Hajšlová, 2009
  • Chemie potravin 2, 3. vydání, Velíšek, Hajšlová, 2009

Volitelná:

  • Food Hygiene, Microbiology and HACCP, Forsythe, Hayes, 1998
  • Analytical Food Microbiology, Jousef, Waite-Cusic, Perry, 2022

Poslední úprava: Šviráková Eva (12.08.2024)
Sylabus

1. Základy výživy

2. Fyziologické procesy v lidské výživě

3. Autenticita a falšování potravin

4. Aplikace mikrobiologie v potravinářství

5. Základy potravinářské biochemie

6. Suroviny pro potravinářskou výrobu

7. Potraviny pro speciální výživu

8. Udržitelnost při výrobě potravin, Zelená dohoda pro Evropu

Poslední úprava: Šviráková Eva (12.08.2024)
 
VŠCHT Praha