Univerzita 3. věku - CZV352005
Anglický název: |
The University of the Third Age |
Zajišťuje: |
Děkanát FPBT (352) |
Fakulta: |
Fakulta potravinářské a biochemické technologie |
Platnost: |
od 2022 |
Semestr: |
letní |
Body: |
letní s.:0 |
E-Kredity: |
letní s.:0 |
Způsob provedení zkoušky: |
letní s.: |
Rozsah, examinace: |
letní s.:4/0, Z [HT] |
Rozsah za akademický rok: |
10 [hodiny] |
Počet míst: |
neurčen / neurčen (30) |
Minimální obsazenost: |
5 |
Stav předmětu: |
vyučován |
Jazyk výuky: |
čeština |
Způsob výuky: |
prezenční |
Způsob výuky: |
prezenční |
Úroveň: |
|
Patří ke studentské práci typu: |
ročníková práce |
Staré označení: |
U3 |
|
|
|
Doporučená:
- Co byste měli vědět i výrobě potravin?, Kadlec, Melzoch, Voldřich a kol., 2009
- Chemie potravin 1, 3. vydání, Velíšek, Hajšlová, 2009
- Chemie potravin 2, 3. vydání, Velíšek, Hajšlová, 2009
Volitelná:
- Food microbiology, Principles into practice,
Volume 2, Erkmen, Osman, Bozoğlu, T. Faruk, 2016
Poslední úprava: Šviráková Eva (12.08.2024)
|
|
1. Skladování a posklizňové změny ovoce a zeleniny
2. Základy konzervace potravin
3. Hotové pokrmy a lahůdky
4. Nealkoholické nápoje
5. Základy mlékárenství
6. Výroba sýrů a jejich kvalita
7. Mlýnská a pekárenská výroba
8. Výroba čokolády a cukrovinek
Poslední úprava: Šviráková Eva (12.08.2024)
|