|
|
|
||
Poslední úprava: Panovská Zdeňka doc. Dr. Ing. (31.03.2014)
|
|
||
Poslední úprava: Panovská Zdeňka doc. Dr. Ing. (31.03.2014)
Student bude umět:
Samostatně navrhnout senzorické hodnocení
Zvolit danou metodu
Přípravit hodnotící panel
Zpracovat výsledky hodnocení
Vypracovat závěrečnou zprávu o hodnocení |
|
||
Poslední úprava: Panovská Zdeňka doc. Dr. Ing. (31.03.2014)
vlastní presentace a kniha 1. Lawless, H.T. and Heymann, H. 1998. Sensory Evaluation of Food: Principles and Practices, Chapman & Hall, NY
|
|
||
Poslední úprava: Panovská Zdeňka doc. Dr. Ing. (31.03.2014)
1. Definování problému pro senzorickou analýzu 2. Vnímání senzorických modalit 3. Senzorické hondocení pro kontrolu kvality 4. Rozdílové zkoušky 5. Popisné zkoušky 6. Deskriptory pro popisné zkoušky 7. Určování rozdílového prahu a prahu rozpoznání 8. Výcvik posuzovatelů 9. Popisné zkoušky pro mléčné výrobky 10.Popisné zkoušky pro masné výrobky 10.Popisné zkoušky pro pekařské výrobky 11. Senzorické hodnonceí obalů 12. Konzumentské zkoušky: kvalitativní a kvantitativní metody 13. Vztah mezi instrumentálními a senzorickými daty 14. Statistická analýza dat |
|
||
Poslední úprava: Panovská Zdeňka doc. Dr. Ing. (31.03.2014)
Źádné nejsou |
|
||
Poslední úprava: Panovská Zdeňka doc. Dr. Ing. (31.03.2014)
Ústní zkouška a praktické hodnocení |
Hodnocení studenta | |
Forma | Váha |
Aktivní účast na výuce | 30 |
Protokoly z laboratorních úloh (exkurzí nebo praxí) | 20 |
Ústní zkouška | 50 |