|
|
|
||
Poslední úprava: Koplík Richard prof. Dr. Ing. (22.11.2011)
|
|
||
Poslední úprava: Koplík Richard prof. Dr. Ing. (28.03.2014)
Studenti budou umět
|
|
||
Poslední úprava: Koplík Richard prof. Dr. Ing. (13.10.2011)
Aras N.K., Ataman O. Y.: Trace Element Analysis of Food and Diet, RSC Publishing , Cambridge, UK, 2006, ISBN 0-85404-576-7 Comprehensive Analytical Chemistry Vol. 30, 1996 (editor R. Lobinski), ISBN 978044482368-7; Vol 33, 2000 (editor J.A. Caruso) ISBN 9780444500472; Vol 41 (editor Z. Mester) ISBN 9780444511010, Elsevier |
|
||
Poslední úprava: Koplík Richard prof. Dr. Ing. (13.10.2011)
1. Obecné problémy stopové analýzy 2. Odběr vzorků pro stanovení stopových prvků 3. Příprava vzorků k analýze - rozklad 4. Příprava vzorků k analýze - ostatní postupy 5. Metody zakoncentrování a separace stopových prvků 6. Plamenová AAS 7. Elektrotermická AAS 8. Metody generování těkavých sloučenin 9. Principy atomové emisní spektrometrie 10. ICP-AES a její praktické použití 11. ICP-MS: prncip, instrumentace, rušivé vlivy, aplikace v analýze biologických vzorků 12. Elektrochemická rozpouštěcí analýza 13. Separační metody prvkové analýzy 14. Prvková speciační analýza biologických vzorků: principy a vybrané aplikace |
|
||
Poslední úprava: Koplík Richard prof. Dr. Ing. (28.03.2014)
Analytická chemie I nebo ekvivalentní základní kurs analytické chemie. |
|
||
Poslední úprava: Koplík Richard prof. Dr. Ing. (28.03.2014)
Ústní zkouška. |
Hodnocení studenta | |
Forma | Váha |
Aktivní účast na výuce | 40 |
Ústní zkouška | 60 |