Výuka předmětu je zaměřena na prohloubení znalostí ve vybraných oblastech balení potravin zejména s ohledem na moderní technologie, jako jsou aktivní systémy balení, balení v modifikované atmosféře, hodnocení bezpečnosti a kvality obalů atd.
Poslední úprava: DOBIASJ (01.04.2014)
The subject is focused on deepening knowledge in selected fields of food packaging, namely with respect to modern technology as active packaging systems, modified atmosphere packaging, packaging safety, etc.
Výstupy studia předmětu -
Poslední úprava: DOBIASJ (01.04.2014)
Podrobná znalost principů moderních systémů balení a jejich využitelnosti při zpracování potravin.
Znalost metod zkoušení kvality obalových prostředků.
Poslední úprava: DOBIASJ (01.04.2014)
Detailed knowledge of principles of modern systems of food packaging and their potential use in food manufacturing.
Good command of testing of package quality.
Literatura -
Poslední úprava: DOBIASJ (01.04.2014)
Vlastní text přednášek.
Čurda D., Balení potravin, SNTL, Praha 1982
Arvanitoyannis I., Modified Atmosphere and Active Packaging Technologies, CRC Press, 2012, 978-1-43-980044-7
Robertson G.L., Food Packaging and Shelf Life, CRC Press, 2009,978-1-42-007844-2
Coles R. a kol., Food Packaging Technology, Blackwell, 2003, 978-0849397882
Poslední úprava: DOBIASJ (01.04.2014)
The text of presentations.
M. Bakker (Ed.), The Wiley Encyclopedia of Packaging Technology, John Wiley & Sons, Inc., New York, U8.S.A., 1986.