|
|
|
||
Cílem tohoto předmětu je studenty v praxi seznámit s jednotlivými analytickými technikami, se kterými se dosud seznamovali formou teoretické výuky. Studenti se v rámci jednotlivých úloh seznámí s moderní instrumentální technikou a jejím využitím v analytické praxi.
Poslední úprava: Fialová Jana (19.12.2017)
|
|
||
Studenti budou umět: Využívat procvičované chromatografické a další instrumentální techniky v analýze potravin Navrhnout metodu pro stanovení jednotlivých látek /skupin látek Optimalizovat podmínky separace a detekce Poslední úprava: Fialová Jana (19.12.2017)
|
|
||
Absolvované všechny úlohy (s výjimkou maximálně dvou absencí omluvených lékařem), vypracované a odevzdané protokoly Poslední úprava: Fialová Jana (19.12.2017)
|
|
||
Z: Studijní materiály k předmětům: Analytická chemie I - D. Kealey, P. J. Haines: Analytical Chemistry, BIOS Sci. Publ., Oxford 2002, ISBN 1-85996-189-4 Analýza potravin a přírodních produktů - http://web.vscht.cz/hajslovj/AP_sylabus.html D: http://www.scribd.com/doc/30735048/Food-Analysis-by-HPLC-2ed-Nollet D: Meyer V., Practical High-Performance Liquid Chromatography, Wiley 2010, ISBN-10: 0470682175 D: Nielsen S.S. (ed.)Food Analysis 4th edition, Springer, 2010, ISBN 978-1-4419-1478-1, e-zdroj VŠCHT D: Otles S. (ed.), Handbook of Food Analysis Instruments. CRC Press, Boca Raton, USA, 2009, ISBN 9781420045673, e-zdroje VŠCHT D: Wrolstad R.E. et al., Handbook of Food Analytical Chemistry, Wiley, 2005, ISBN 9780471663782, e-zdroj VŠCHT Poslední úprava: Schulzová Věra (13.09.2023)
|
|
||
V rozsahu sylabu Poslední úprava: Schulzová Věra (22.01.2018)
|
|
||
1. Úvod, organizační záležitosti, bezpečnost práce. 2. Instrumentální metody v analýze potravin 3. Plynová chromatografie (GC-MS/MS) 4. Plynová chromatografie (GC/QTOF) 5. Iontově selektivní elektrody (ISE) 6. Vysokoúčinná kapalinová chromatografie (HPLC/DAD) 7. Vysokoúčinná kapalinová chromatografie (HPLC/ELD) 8. Vysokoúčinná kapalinová chromatografie (U-HPLC/HRMS) 9. Atomová absorpční spektrofotometrie (AAS) 10. Testování biologické aktivity robotickou stanicí 11. Bioanalytical assays (BIO-SBDs) 12. Elektromigrační metody (EM)
Poslední úprava: Schulzová Věra (13.09.2023)
|
|
||
http://eur-lex.europa.eu/cs/index.htm http://www.sciencedirect.com/science/book/9780121366407 Firemní literatura
Poslední úprava: Schulzová Věra (13.09.2023)
|
|
||
Analytická chemie, Laboratoř analýzy potravin a přírodních produktů Poslední úprava: Fialová Jana (19.12.2017)
|
Zátěž studenta | ||||
Činnost | Kredity | Hodiny | ||
Účast v laboratořích (na exkurzi nebo praxi) | 4 | 112 | ||
4 / 4 | 112 / 112 |