|
|
|
||
Poslední úprava: Ševčík Rudolf doc. Ing. Ph.D. (01.05.2022)
|
|
||
Poslední úprava: Ševčík Rudolf doc. Ing. Ph.D. (01.05.2022)
Studenti budou umět: Sledovat, řídit a kontrolovat technologii zpracování masa a produkci masných výrobků na úrovni dějů chemických, fyzikálních a inženýrských a z hlediska jejich vlivu na stav výrobku včetně případných změn v nutriční hodnotě. Následně řešit provozní odchylku technologických parametrů od požadovaných. Komunikovat s procesními a materiálovými inženýry. |
|
||
Poslední úprava: Ševčík Rudolf doc. Ing. Ph.D. (01.05.2022)
Z: Kadlec P., Melzoch K., Voldřich M. (editoři) a kolektiv (2012): Technologie potravin - Přehled tradičních potravinářských výrob. Key Publishing Ostrava, 565 stran, ISBN 978-80-7418-145-0 Z: Kadlec P., Melzoch K., Voldřich M. (editoři) a kolektiv (2012): Procesy a zařízení potravinářských a biotechnologických výrob. Key Publishing Ostrava, 494 stran, ISBN 978-80-7418-086-6. D: Hui Y. H.: Handbook of Meat and Meat Processing, CRC Press, 2012, 958 stran, ISBN 978-1-4398-3684-2 D: Feiner, G. Meat Products Handbook - Practical Science and Technology. Woodhead Publishing, 2006, 672 stran, ISBN 978-1-84-569172-1 |
|
||
Poslední úprava: Ševčík Rudolf doc. Ing. Ph.D. (01.05.2022)
https://e-learning.vscht.cz/ |
|
||
Poslední úprava: Ševčík Rudolf doc. Ing. Ph.D. (01.05.2022)
1. Masná výroba, přehled a rozdělení masných výrobků 2. Struktura a údržnost masných výrobků 3. Suroviny pro výrobu masných výrobků, výrobní masa, výpočet obsahu masa 4. Přídatné látky a koření využívané při výrobě masných výrobků 5. Způsoby a účel solení při výrobě masných výrobků 6. Mělnění a míchání masných výrobků 7. Narážení a tvarování masných výrobků 8. Tepelné opracování masných výrobků 9. Uzení masných výrobků. 10. Sušení masných výrobků 11. Krájení, balení a distribuce masných výrobků 12. Technologie výroby tepelně opracovaných masných výrobků 13. Technologie výroby trvanlivých masných výrobků 14. Technologie výroby konzerv a polokonzerv |
|
||
Poslední úprava: Ševčík Rudolf doc. Ing. Ph.D. (01.05.2022)
Chemie potravin, Biochemie I, Mikrobiologie. Chemické inženýrství I a II. Technologie masa I. Principy úchovy potravin. Vybrané procesy potravinářských a biochemických výrob. |