|
|
|
||
1. Potravinové právo v ČR a EU: cíle a principy, oblasti státní regulace, vymezení základních pojmů, ochrana spotřebitele. 2. Struktura právních předpisů národních a evropských, legislativní procesy, informační zdroje 3. Technické požadavky na výrobky, technické normy, certifikační systém, bezpečnost výrobků a odpovědnost výrobce. 4. Zákon o potravinách, obecné povinnosti výrobců a distributorů, komoditní vyhlášky. 5. Mikrobiologické požadavky na potraviny a pokrmy, zásady pro činnosti epidemiologicky závažné 6. Podmínky používání přídatných látek, chemická kontaminace potravin, rezidua pesticidů a veterinárních léčiv 7. Pravidla pro označování potravin, informace na obalech, výpočet a uvádění výživové hodnoty 8. Potraviny pro zvláštní výživu, bioprodukce a biopotraviny 9. Kritické body ve výrobě potravin a systémy HACCP, systémy managementu bezpečnosti 10. Hygienické požadavky na výrobu / prodej potravin a pokrmů (SHP/SVP) 11. Veterinární požadavky na výrobky a na hygienu potravin živočišného původu 12. Dozor nad jakostí a nezávadností potravin: právní základy, organizace a kompetence, postupy a informační systémy (RASFF) 13. Hodnocení jakosti a nezávadnosti potravin: odběry a vyšetřování vzorků 14. Požadavky na výrobní a zkušební zařízení a obaly, ochrana životního prostředí
Poslední úprava: SMIDOVAL (07.02.2006)
|