PředmětyPředměty(verze: 963)
Předmět, akademický rok 2024/2025
  
Univerzita 3. věku - CZV352004
Anglický název: The University of the Third Age
Zajišťuje: Děkanát FPBT (352)
Fakulta: Fakulta potravinářské a biochemické technologie
Platnost: od 2022
Semestr: zimní
Body: zimní s.:0
E-Kredity: zimní s.:0
Způsob provedení zkoušky: zimní s.:
Rozsah, examinace: zimní s.:4/0, Z [HT]
Rozsah za akademický rok: 10 [hodiny]
Počet míst: neomezen / neurčen (30)
Minimální obsazenost: 5
Stav předmětu: vyučován
Jazyk výuky: čeština
Způsob výuky: prezenční
Způsob výuky: prezenční
Úroveň:  
Patří ke studentské práci typu: ročníková práce
Staré označení: U3
Garant: Sluková Marcela doc. Ing. Ph.D.
Šviráková Eva Ing. Ph.D.
Bleha Roman Ing. Ph.D.
Třída: Kurz CŽV
Literatura

Doporučená:

  • Co byste meli vědět o výrobě potravin?, Kadlec, Melzoch, Voldřich a kol., 2009
  • Chemie potravin 1, 3. vydání, Velíšek, Hajšlová, 2009
  • Chemie potravin 2, 3. vydání, Velíšek, Hajšlová, 2009

Volitelná:

  • Food microbiology, Principles into practice, Volume 1, Erkmen, Osman, Bozoğlu, T. Faruk, 2016

Poslední úprava: Šviráková Eva (12.08.2024)
Sylabus

1. Maso a masné výrobky

2. Cukrovarnictví

3. Sladařství a pivovarství

4. Luštěniny ve výživě člověka

5. Základy škrobárenství

6. Tradiční biotechnologie (líh, droždí, ocet)

7. Rizikové složky diety, možnosti prevence

8. Získávání a rafinace rostlinných olejů a tuků

Poslední úprava: Šviráková Eva (12.08.2024)
 
VŠCHT Praha