|
|
|
||
V rámci předmětu se studenti v jednolivých týmech zaměří na vybranou potravinu pro kterou navrhnou analytický postup a cílem zhodnocení kvalitativních parametrů (obsah přirozených složek a možných kontaminantů). Dále se zaměří na posouzení vlivu relevantních reakcí v dané potravině. Cílem tohoto předmětu
je naučit studenty pracovat v týmu, plánovat a diskutovat konkrétní experimenty, provádět validace analytických metod a aplikace na reálném souboru vzorků, implementovat potravinovou legislativu a interpretovat své výsledky v rámci závěrečné zprávy a prezentace.
Poslední úprava: Stupák Michal (03.12.2024)
|
|
||
Podmínkou udělení klasifikovaného zápočtu je povinná a aktivní účast v laboratořích, vypracování závěrečné zprávy a obhajoba projektu. Poslední úprava: Stupák Michal (01.04.2025)
|
|
||
Studenti jsou rozděleny do jednotlivých týmů a připraví si pomocí odborné literatury plán relevantních experimentů týkající se komplexního posouzení přidělené komodity. Po prezentaci svého plánu pracují na těchto experimentech a průběžně své výsledky a případné problémy konzultují s odborným asistentem. V polovině semestru výsledky, případně problémy prezentují a aktivně diskutují s ostantními studenty. Na konci laboratoří vypracují závěrečnou zprávu a své výsledky obhajují opět ve formě prezentace. Poslední úprava: Stupák Michal (01.04.2025)
|
|
||
Aktivní účast v při plánování experimentů, práce v laboratořích, prezentování výsledků, diskuzi výsledků a zpracování závěrečné zprávy. Poslední úprava: Stupák Michal (01.04.2025)
|
|
||
1. Úvod, organizační záležitosti, bezpečnost práce, zadání jednotlivých projektů. 2. Příprava řešení jednotlivých projektů. 3.-11. Řešení projketů v laboratoři. 12. Zpracování zprávy. 13. Příprava prezentace výsledků projektu. 14. Prezentace výsledků. Poslední úprava: Stupák Michal (01.04.2025)
|
|
||
Materiály a instrukce jsou na záčátku laboratoří konzultovány s jednotlivými asistenty. Poslední úprava: Stupák Michal (01.04.2025)
|
|
||
Výstupy studia předmětu: Studenti se naučí a budou se umět orientovat v následujících oblastech:
• Plánování analytických strategií pro komplexní posouzení kvality vybraných potravin • Ověřit a aplikovat zvolený analytický postup na reálných vzorcích • Vyhodnocení a interpretace výsledků v souladu s požadavky z praxe • Práce v týmu, prezentace a komunikace výsledků Poslední úprava: Stupák Michal (01.04.2025)
|