|
|
|
||
Předmět je zaměřen na přípravu potravinářských technologů, sleduje hlubší pochopení technologických procesů při zpracování masa a výrobě masných výrobků na úrovních dějů chemických a biochemických, fyzikálních a inženýrských.
Poslední úprava: Ševčík Rudolf (01.05.2022)
|
|
||
Studenti budou umět: Sledovat, řídit a kontrolovat technologii zpracování masa a produkci masných výrobků na úrovni dějů chemických, fyzikálních a inženýrských a z hlediska jejich vlivu na stav výrobku včetně případných změn v nutriční hodnotě. Následně řešit provozní odchylku technologických parametrů od požadovaných. Komunikovat s procesními a materiálovými inženýry. Poslední úprava: Ševčík Rudolf (01.05.2022)
|
|
||
1. Meat production, overview and distribution of meat products 2. Structure and sustainability of meat products 3. Raw materials for the production of meat products, production meat, calculation of meat content 4. Additives and spices used in the production of meat products 5. Methods and purpose of salting in the production of meat products 6. Grinding and mixing of meat products 7. Punching and shaping of meat products 8. Heat treatment of meat products 9. Smoking of meat products. 10. Drying of meat products 11. Slicing, packaging and distribution of meat products 12. Technology of production of heat-treated meat products 13. Technology of production of durable meat products 14. Technology of canning and semi-canning production Poslední úprava: Ševčík Rudolf (01.05.2022)
|
|
||
https://e-learning.vscht.cz/ Poslední úprava: Ševčík Rudolf (01.05.2022)
|
|
||
Chemie potravin, Biochemie I, Mikrobiologie. Chemické inženýrství I a II. Technologie masa I. Principy úchovy potravin. Vybrané procesy potravinářských a biochemických výrob. Poslední úprava: Ševčík Rudolf (01.05.2022)
|