|
|
|
||
Cílem předmětu je rozvíjet komunikativní dovednosti se zvláštním důrazem na specifika odborného jazyka, zdokonalit již osvojené gramatické a lexikální jazykové prostředky. Tematické okruhy zahrnují potraviny, léčiva, materiály, paliva a energie, technologie životního prostředí a chemické inženýrství. Zvláštní kapitola je věnována zpracování prezentace.
Poslední úprava: Pokorná Markéta (14.09.2022)
|
|
||
Studenti budou umět :
Poslední úprava: Pokorná Markéta (14.09.2022)
|
|
||
K udělení zápočtu je nutné získat 50 bodů z celkových 70 bodů. Body student získá za napsání zápočtového testu (max. 50 b.), aktivní účast v hodinách (max. 10 b.), přípravu a odprezentování miniprezentace (max. 3 b.) a domácí přípravu (max. 7 b.).
Předmět je zakončen zkouškou, která se skládá z ústní části a z prezentace. V ústní části studenti musí prokázat schopnost prezentovat odborné téma a zodpovědět dotazy a dále porozumět neznámému odbornému textu a diskutovat o něm. Před složením zkoušky je nutné mít splněný zápočet z OAJ A a OAJ B. Poslední úprava: Matesová Hedvika (30.04.2024)
|
|
||
Povinná:
Doporučená:
Volitelná:
Poslední úprava: Matesová Hedvika (16.07.2024)
|
|
||
Výuka probíhá formou semináře. Poslední úprava: Kruteková Jana (02.03.2018)
|
|
||
1. Presentations 2. Food Analysis 3. Food Preservation and Biotechnologies 4. Administration and Function of Drugs 5. Drug Discovery and Development 6. Types and Properties of Materials 7. Materials of the Future 8. Energy Sources 9. Fuels 10. Water Technology 11. Waste Technology 12. What is Chemical Engineering 13. Chemical Engineering Jobs and Projects 14. Revision Poslední úprava: Pokorná Markéta (14.09.2022)
|
|
||
https://e-learning.vscht.cz/course/index.php?categoryid=43 Poslední úprava: Matesová Hedvika (06.06.2024)
|
|
||
Studijní prerekvizity nejsou požadovány. Před složením zkoušky je nutné mít splněný zápočet z OAJ A a OAJ B.
Poslední úprava: Matesová Hedvika (16.07.2024)
|
Zátěž studenta | ||||
Činnost | Kredity | Hodiny | ||
Účast na seminářích | 1 | 28 | ||
1 / 2 | 28 / 56 |