Cílem předmětu Kvalita potravinářských surovin je studenty podrobně seznámit s hlavními tématy produkce, kvality a autenticity potravinářských surovin.
Poslední úprava: Rajchl Aleš (12.06.2018)
The aim of subject Quality of food raw materials is to introduce to students selected aspects of production, quality and authenticity of food raw materials.
Poslední úprava: Rajchl Aleš (12.06.2018)
Výstupy studia předmětu -
Studenti budou umět:
• přehled o potravinářských surovinách rostlinného a živočišného původu
• přehled v oblasti produkce a bezpečnosti potravinářských surovin
• schopnost posuzovat kvalitu potravinářských surovin pro potravinářský průmysl
• znalost o zbožíznalství vybraných potravinářských surovin
Poslední úprava: Rajchl Aleš (13.09.2018)
Students will be able to: overview of food raw materials of plant and animal origin, the basic overview in the area of production and safety of food raw materials, the ability to assess the quality of the food raw materials for the food industry knowledge of goods selected food raw materials
Poslední úprava: Rajchl Aleš (30.05.2018)
Podmínky zakončení předmětu (Další požadavky na studenta) -
Hodnocení prezentace aktuálního tématu z oblasti kvality a autenticity potravinářských surovin.
Ústní zkouška.
Poslední úprava: Rajchl Aleš (12.06.2018)
Assessment of a presentation focusing on the food raw materials quality and authenticity.
Oral exam
Poslední úprava: Rajchl Aleš (12.06.2018)
Literatura -
Doporučená:
Dris, Ramdane. Crops, growth, quality and biotechnology. Helsinki: WFL, 2005, s. ISBN 952-91-8601-0.
Jiří Petr, František Louda. Produkce potravinářských surovin. Praha: VŠCHT Praha, 1998, s. ISBN 80-7080-332-0.
Poslední úprava: Rajchl Aleš (29.08.2024)
Recommended:
Dris, Ramdane. Crops, growth, quality and biotechnology. Helsinki: WFL, 2005, s. ISBN 952-91-8601-0.
Jiří Petr, František Louda. Produkce potravinářských surovin. Praha: VŠCHT Praha, 1998, s. ISBN 80-7080-332-0.
Poslední úprava: Rajchl Aleš (29.08.2024)
Metody výuky -
Přednášky vyučujících, konzultace, samostatná práce na projektu.
Poslední úprava: Rajchl Aleš (10.11.2018)
Lectures, tutorials, project work.
Poslední úprava: Rajchl Aleš (10.11.2018)
Požadavky ke zkoušce (Forma způsobu ověření studijních výsledků) -
nejsou
Poslední úprava: Rajchl Aleš (12.06.2018)
N/A
Poslední úprava: Rajchl Aleš (12.06.2018)
Sylabus -
princip z farmy na vidličku, včetně všech jeho důsledků
kvalitativní aspekty vybraných potravinářských surovin (včetně minoritních)
možnosti hodnocení kvality a autenticity potravinářských surovin (vybrané analytické metody)
posklizňové změny s manipulace u vybraných potravinářských surovin
GlobalG.A.P. mezinárodní standard pro zemědělskou praxi
Náplň předmětu bude přizpůsobena tématu příslušné doktorské práce.
Poslední úprava: Rajchl Aleš (30.05.2018)
farm to fork concept
qualitative aspects of selected food raw materials
evaluation of quality and authenticity of food raw materials(selected analytical methods)
post-harvest changes and manipulation
GlobalG.A.P. international standard for agricultural practice
The content of lectures will be adapt to the topic of the doctoral thesis.