PředmětyPředměty(verze: 853)
Předmět, akademický rok 2019/2020
  
Food Technology and Biotechnology I - S352008
Anglický název: Food Technology and Biotechnology I
Zajišťuje: Ústav sacharidů a cereálií (321)
Platnost: od 2018
Semestr: letní
Body: letní s.:5
E-Kredity: letní s.:5
Způsob provedení zkoušky: letní s.:
Rozsah, examinace: letní s.:3/0 Zk [hodiny/týden]
Počet míst: neurčen / neurčen (neurčen)
Minimální obsazenost: neomezen
Jazyk výuky: angličtina
Způsob výuky: prezenční
Úroveň:  
Pro druh:  
Garant: Patáková Petra prof. Dr. Ing.
Šárka Evžen doc. Ing. CSc.
Termíny zkoušek   Rozvrh   
Anotace - angličtina
Poslední úprava: Kadlec Pavel prof. Ing. DrSc. (24.07.2012)
Subject gives survey about fermentation technologies and technologies of carbohydrates. Fermentation technologies describe the principles of fermentation technologies, production of malt, bier, spirits, vine, yeast and vinegar. Carbohydrates technologies include production of beet sugar, sugar as raw material for chemical and biochemical transformation, flour milling technology, baking production, pastes, durable pastry, snack products, chocolate, confectionery, starch production and modified starches.
Výstupy studia předmětu - angličtina
Poslední úprava: Kadlec Pavel prof. Ing. DrSc. (24.07.2012)

To know detailed survey about fermentation and carbohydrates technologies.

Literatura - angličtina
Poslední úprava: Kadlec Pavel prof. Ing. DrSc. (07.10.2013)

Z:Potter N.N., Hotchkiss J.H.: Food Science. Chapman and Hall Food Science Book. Aspen Publishers, Inc. 1998

D: Murano P.S.(2003): Understanding Food Science and Technology, Wadsworth Cengage Learning. ISBN 978-0-538-45108-6.

Studijní opory - angličtina
Poslední úprava: Kadlec Pavel prof. Ing. DrSc. (01.10.2013)

http://uchts.vscht.cz/materialy/erasmus/erasmus-sugar12.pdf

Sylabus -
Poslední úprava: Kadlec Pavel prof. Ing. DrSc. (01.10.2013)

1. Raw materials of fermentation technology

2. Malting

3. Brewing

4. Brewing

5. Production of Wine

6. Fermentation Chemistry and Technology, Production of Spirits

7. Production of Bakers Yeast and Organic Acids

8. Sugar Industry, production of beet sugar

9. Sugar as raw material for chemical and biochemical transformation, bioethanol

10. Production of chocolate, Confectioneries

11. Starch and Modified Starches

12. Cereals, Milling, Quality of Flour

13. Cereal Chemistry, Rheology and Analytical Methods

14. Baking Technology, Quality of Products, Bisquits, Snack Products, Pasta

Studijní prerekvizity - angličtina
Poslední úprava: Kadlec Pavel prof. Ing. DrSc. (14.11.2012)

Biochemistry I, Food Chemistry

Zátěž studenta
Činnost Kredity Hodiny
Konzultace s vyučujícími 1 28
Obhajoba individuálního projektu 0,1 3
Účast na přednáškách 1,5 42
Příprava na přednášky, semináře, laboratoře, exkurzi nebo praxi 1 28
Práce na individuálním projektu 0,5 14
Příprava na zkoušku a její absolvování 0,9 25
5 / 5 140 / 140
Hodnocení studenta
Forma Váha
Aktivní účast na výuce 20
Protokoly z individuálních projektů 20
Zkouškový test 60

 
VŠCHT Praha