Předmět je zaměřen na osvojení jazykových prostředků, gramatických a lexikálních struktur a jejich správné používání v běžné komunikaci. Cílem předmětu je dosáhnout úrovně A1/A2 podle sjednoceného evropského referenčního rámce.
Poslední úprava: Tylečková Lea Mgr. (16.07.2019)
The course is focused on developing the acquired knowledge necessary for basic communication in everyday life situations. The aim is to achieve A1/A2 level according to CERF (Common European Reference Framework).
Výstupy studia předmětu -
Poslední úprava: Tylečková Lea Mgr. (16.07.2019)
Studenti budou schopni:
• interagovat v restauraci, při nakupování, hodnotit on-line nákupy
• popsat své bydlení a pronajmout si místo k bydlení
• popsat produkt
• orientovat se v profesním světě, připravit podklady k pracovnímu pohovoru
Poslední úprava: Tylečková Lea Mgr. (16.07.2019)
Students will be able:
• to interact at the restaurant, when doing shopping, provide feedback
• to describe their home and rent a place
• to describe a product
• to deal with professional contexts, get ready for job interview
Literatura -
Poslední úprava: Tylečková Lea Mgr. (16.07.2019)
A.-L. Dubois, B. Tauzin (2017). Objectif EXPRESS 1. Le monde professionnel en français (Nouvelle édition) (A1/A2) (Unité 6-8). Paris: Hachette, ISBN: 978-2-01-156007-0.
A.-L. Dubois, B. Tauzin (2017). Objectif EXPRESS 1. Le monde professionnel en français, Cahier d'activités (Nouvelle édition) (A1/A2) (Unité 6-8). Paris: Hachette, ISBN:978-2-01-156008-7.
Poslední úprava: Tylečková Lea Mgr. (16.07.2019)
A.-L. Dubois, B. Tauzin (2017). Objectif EXPRESS 1. Le monde professionnel en français (Nouvelle édition) (A1/A2) (Unité 6-8). Paris: Hachette, ISBN: 978-2-01-156007-0.
A.-L. Dubois, B. Tauzin (2017). Objectif EXPRESS 1. Le monde professionnel en français, Cahier d'activités (Nouvelle édition) (A1/A2) (Unité 6-8). Paris: Hachette, ISBN:978-2-01-156008-7.
Studijní opory -
Poslední úprava: Kubová Petra Ing. (22.01.2018)
Materiály připravené a doporučené vyučujícím.
Poslední úprava: Kubová Petra Ing. (22.01.2018)
Materials prepared and recommended by the lecturer.
Metody výuky -
Poslední úprava: Kruteková Jana Mgr. (04.03.2018)
Výuka probíhá formou seminářů.
Poslední úprava: Kruteková Jana Mgr. (04.03.2018)
Seminars.
Sylabus -
Poslední úprava: Tylečková Lea Mgr. (16.07.2019)
1. Restaurace.
2. Nakupování.
3. Bydlení. Pronájem.
4. On-line nakupování. Hodnocení.
5. Profesní kontext.
6. Popis pracovní náplně.
7. Popis produktu.
8. Pracovní podmínky.
9. Pracovní nabídky.
10. Curriculum vitae.
11. Přijímací pohovor I.
12. Přijímací pohovor II.
13. Opakování.
14. Zápočtový test.
Poslední úprava: Tylečková Lea Mgr. (16.07.2019)
1. At the restaurant.
2. Shopping.
3. Housing. Renting a place.
4. On-line shopping.
5. Professional context.
6. Job duties.
7. Product description.
8. Working conditions.
9. Job offers.
10. Curriculum vitae.
11. Job interview I.
12. Job interview II.
13. Revision.
14. Credit test.
Poslední úprava: Tylečková Lea Mgr. (16.07.2019)
1. Au restaurant.
2. Achats.
3. Appartement / maison. Un appartement à louer.
4. Achats en ligne. Donner son avis.
5. Monde professionnel.
6. Pour décrire les responsabilités.
7. Pour décrire un produit.
8. Conditions de travail.
9. Offres d’emploi.
10. Curriculum vitae.
11. Entretien d’embauche I.
12. Entretien d’embauche II.
13. Révision.
14. Test.
Studijní prerekvizity -
Poslední úprava: Kubová Petra Ing. (22.01.2018)
Znalosti úrovně Francouzština - začátečníci II.
Poslední úprava: Kubová Petra Ing. (22.01.2018)
Knowledge at French - beginners II.
Podmínky zakončení předmětu -
Poslední úprava: Kruteková Jana Mgr. (04.03.2018)
Aktivní účast na seminářích, úspěšné napsání zápočtového testu.
Poslední úprava: Kruteková Jana Mgr. (04.03.2018)
Active participation in seminars and passing the end-of-term credit test.