Předmět je zaměřen na rozvoj již získaných znalostí jazyka, potřebných pro základní dorozumění v nejběžnějších situacích každodenního života. Cílem je dosáhnout jazykové úrovně A1/A2 podle Sjednoceného evropského referenčního rámce.
Poslední úprava: Novotná Jana PhDr. (02.03.2018)
The course is focused on developing the acquired knowledge necessary for basic communication in everyday life situations. The aim is to achieve A1/A2 level according to CERF (Common European Reference Framework).
Výstupy studia předmětu -
Poslední úprava: Novotná Jana PhDr. (02.03.2018)
Studenti budou umět:
porozumět pracovním inzerátům
objednat jídlo v restauraci, popsat jídlo
naplánovat cestu, rezervovat letenky a hotel
zeptat se na cestu, najít určené místo podle pokynů
zařídit si ubytování a pronájem bytu
Poslední úprava: Novotná Jana PhDr. (02.03.2018)
Students will be able to:
understand job advertisements
order meals in restaurants, describe meals
plan a journey, book flights and hotels
ask for directions, find a certain place according to the directions given
arrange accommodation, rent a flat
Literatura -
Poslední úprava: Novotná Jana PhDr. (14.02.2018)
Z: Peris E.M.,Sans Baulenas N.,Gente hoy Libro del alumno 1,Difusión, Barcelona 2013, 9788415620785
D: Peris E.M.,Sans Baulenas N.,Gente hoy Libro de trabajo 1,Difusión, Barcelona 2013, 9788415620792
D: Castro F.,Uso de la gramática española,Edelsea Grupo Didascalia,S.A.,Madrid,2012, 9788477117100
Poslední úprava: Novotná Jana PhDr. (14.02.2018)
Z: Peris E.M.,Sans Baulenas N.,Gente hoy Libro del alumno 1,Difusión, Barcelona 2013, 9788415620785
D: Peris E.M.,Sans Baulenas N.,Gente hoy Libro de trabajo 1,Difusión, Barcelona 2013, 9788415620792
A: Castro F.,Uso de la gramática española,Edelsea Grupo Didascalia,S.A.,Madrid,2012, 9788477117100
Studijní opory -
Poslední úprava: Kubová Petra Ing. (22.01.2018)
Materiály vytvořené a/nebo doporučené vyučujícím.
Poslední úprava: Kubová Petra Ing. (22.01.2018)
Materials prepared and/or recommended by the teacher.
Metody výuky -
Poslední úprava: Novotná Jana PhDr. (02.03.2018)
Semináře
Poslední úprava: Novotná Jana PhDr. (02.03.2018)
Seminars
Sylabus -
Poslední úprava: Novotná Jana PhDr. (02.03.2018)
1. Nákup základních potravin. Komunikace v restauraci. Jídelníček, složení jídla, recepty.
2. Míry a váhy. Množství.
3. Povolání a kvalifikace. Pracovní inzeráty.
4. Získat a poskytnout informace o pracovních zkušenostech. Pretérito perfecto.
5. Datum a hodina. Cesty, plánování tras.
6. Dopravní prostředky, ubytování v hotelu či jiném ubytovacím zařízení.
7. Město: veřejné služby, kultura a volný čas, ekologie a počasí, obchod a průmysl. Obyvatelstvo, společnost a historie.
8. Vyjádřit přání a záliby, názory, souhlas a nesouhlas. Komparativ a superlativ. Vztažné věty.
9. Na návštěvě: pozdrav, vzájemné představení, rozloučení, rituály. Bydlení: prostory a zařízení.
10.Zeptat se na cestu, řídit se pokyny. Žádat a udělit svolení. Nabídnout se udělat něco. Rozkazovací způsob. Označení místa.
11.Historické události. Denní rutina.
12.Popsat životní podmínky a události v minulosti. Sestavení biografie: věk, vzdělání, kariéra, rodinný život.
13.Užití minulých časů: pretérito perfecto, pretérito indefinido a pretérito imperfecto.
14.Opakování lexikálních a gramatických struktur.
Poslední úprava: Novotná Jana PhDr. (02.03.2018)
1. Buying food. Ordering a meal in a restaurant. Cooking: ingredients, meals and recipes.
2. Weights and measures. Quantities.
3. Jobs and personal qualities. Job advertisements.
4. Requesting and providing information about job experience. Pretérito perfecto.
5. Time and date. Journeys, routes.
6. Means of transport. Types of accommodation.
7. City: public services, culture and leisure, climate and environment, commerce and industry.