Cílem předmětu je rozvíjet komunikační dovednosti se zvláštním důrazem na specifika odborného jazyka. Tematické oblasti zahrnují potraviny, léčiva, materiály, restaurování
Poslední úprava: Fialová Jana (28.04.2021)
The subject is focused on expanding and enhancing communication skills, with the main accent on professional aspect of the language, also it is concentrated on lexical and grammatical skills. The topics are intent on food and food processing, drugs, production of drugs, using drugs, materials and their properties, conservation of materials.
Poslední úprava: Fialová Jana (28.04.2021)
Výstupy studia předmětu -
Studenti budou umět:
využít odpovídající lexikální, gramatické a stylistické prostředky
vyhodnotit informace získané písemnou a ústní formou a reagovat na ně jak ústně, tak písemně
popsat proces, okomentovat grafické znázornění dat
prezentovat odborné téma vztahující se ke studovanému oboru
Poslední úprava: Fialová Jana (28.04.2021)
Students will be able to :
select information given in written and spoken forms, react and present the information in written and spoken forms
describe a process, work with data using graphs, diagrams
prepare a presentation on a professional topic
work with professional texts, intepret texts and listening materials
Poslední úprava: Fialová Jana (28.04.2021)
Podmínky zakončení předmětu (Další požadavky na studenta) -
Aktivní účast na seminářích, úspěšné napsání zápočtového testu.
Poslední úprava: Fialová Jana (28.04.2021)
Active participation in seminars and passing the end-of-term credit test.
Poslední úprava: Fialová Jana (28.04.2021)
Literatura -
Z: Materiály vypracované Katedrou jazyků ( webová stránka katedry )
D: Dreyer,Schmitt, Lehr- und Übungsbuch der deutschen Grammatik,Verlag für Deutsch,Ismaning,1996, 3885327171
D: Hering A.,Matussek M.,Perlmann-Balme M.,Deutsch als Fremdsprache,Übungsgrammatik für die Mittelstufe,Hueber Verlag,Ismaning,2009, 9783190116577
D: Bäurle W.,Fröchtenicht E.,Prisma Chemie 7-10, Ernst Klett Verlag,Stuttgart,2006, 9783120685609